Botilbud i København – Information til beboere

På denne side kan du finde information til nuværende beboere og de kommende beboere.

Kløverengen ved Vallensbæk Kommune er et socialpsykiatrisk/socialpædagogisk botilbud på Københavns Vestegn. Med plads til i alt 41 beboere fordelt i 2 huse; henholdsvis nummer 15, hvor der er plads til 16 beboere, og hus 19, hvor der er plads til 25 beboere – tilbyder vi et trygt og sikkert botilbud i Storkøbenhavn, for dig med med diagnoser eller andet.

Botilbud i København – Vores udgangspunkt

På botilbuddet Kløverengen er vores udgangspunkt at alle, uanset deres eventuelle diagnoser, psykosociale problemstillinger og tidligere erfaringer, har noget at byde ind med og noget at tilbyde andre, og således også dig!

Hensigten med dit ophold på boltilbuddet er at udfordre de områder, du måske ikke synes du er så god til samt at blive endnu bedre til at begå dig på områder, som du allerede behersker. Vi har erfaring med, at de beboere vi får på Kløverengen, efter endt behandling, kan flytte herfra og videre til en selvstændig bolig i København eller omegn – Hvor de er i stand til at klare sig selv med et minimum af hjælp, samt passe deres skole og/eller arbejde.

Ressourceorienteret og rehabiliterende tilgang

På Kløverengen arbejder vi ressourceorienteret og rehabiliterende ud fra idéen om ”hjælp til selvhjælp”. Vi tager altid udgangspunkt i dine ressourcer, samtidig med at vi – i fællesskab med dig – arbejder på at støtte dig i at øge dine ressourcer og evner, samt at mestre eventuelle begrænsninger.

Det betyder i praksis:

  • De ting du selv kan klare, dem klarer du naturligvis selv.
  • De ting som du har brug for støtte til, dem støtter vi dig i, indtil den dag du også kan klare disse ting selv.

Dette betyder også, at vi sammen med dig arbejder på; at du lærer at benytte det omkringliggende samfund, hvor det er muligt, både i forhold til indkøb, transport, familie, netværk, kontakt til uddannelser, praktik, foreningsliv, fritidsinteresser m.m.

Bo-træning og sundhed

Vi arbejder også med bo-træning, hvor vi både handler ind, laver mad, vasker tøj, rydder op, ligesom vi har stort fokus på både kost og motion helt generelt. Vi tror på, at alle har noget, som de er rigtigt gode til, og på Kløverengen hjælper vi hinanden. Det, som man er god til, kan man hjælpe andre med og det, som man har brug for at lære, får man støtte til.

Et botilbud i København der har fokus på fællesskabet

På Kløverengen er fællesskabet et vigtigt element, hvor alle bidrager med det, de nu kan. Vi har en kostordning med sund morgen- og aftensmad mandag-fredag, og vi laver ofte mad sammen i weekenderne. Vi træner fodbold og anden holdsport sammen, og tager på forskellige ture ud af huset sammen. Vi tror på, at fællesskabet er en styrke i sig selv, og at det er i selskab med andre, at man udvikler sig mest.

Et samarbejde på bostedet

På botilbuddet Kløverengen i Københavnsområdet, skal du være parat til at samarbejde med personalet omkring din egen proces; det vil sige, at vi forventer at du vil deltage aktivt i at få det bedre, i den tid du opholder dig på Kløverengen.

Vi håber, at denne hjemmeside vil give dig svar på dine spørgsmål. Hvis du mangler nogle svar, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte os.

Velkommen!

 

Sitemap
Skriv til os

Ring til os