underslide-1

Bolig

bolig

Bolig

Kløverengen er et botilbud for borgere med psykosociale problemstillinger, der har brug for at træne at bo i egen lejlighed, i en kortere eller længere periode. Et ophold på Kløverengen skal gå igennem borgerens egen kommune, og det er den borgernes sagsbehandler der vurderer, om borgeren kan benytte botilbuddet. Kløverengens boliger består af lejligheder på ca. 35 kvm med entré/gang, opholdsrum samt eget bad og toilet. Nogle af lejlighederne har adgang til egen have/terrasse.

Ved indflytning skal beboeren selv møblere sin lejlighed med seng, skabe, sofa, stole, borde, etc. Beboeren skal desuden medbringe et køleskab til egne madvarer.

I botilbuddets fællesarealer er der to store køkken-alrum, ét i hver fløj, som er fælles for alle beboerne, hvor der laves mad.

Hvis man som borger er interesseret i at flytte til Kløverengen, er man meget velkommen at besøge Kløverengen sammen med sin sagsbehandler og familie/pårørende.

 

Opholdsstue

Støtte i egen bolig

Ud fra Servicelovens §85 omhandlende støtte i egen bolig gælder, at myndighederne vurderer, om en bebeboer, der skal eller er flyttet fra Kløverengen, har behov for støtte efter vedkommende er flyttet i egen bolig. Hvor aktuelt støttebehovet er og i hvilket omfang, det skal være, antal timer mv. er op til borgerens sagsbehandler.

Borgerens betalingskommune kan i denne sammenhæng tilkøbe én af Kløverengens kontaktpersoner til, i en overgangsperiode, at yde den støtte, som borgeren har behov for.

Støttebehovet kan være i forhold til overgangen med at flytte fra Kløverengen over i egen bolig, støtte i forhold til job, uddannelse, foreningsliv, socialt liv/netværk, mv.

Udslusningsbolig, Ågården

Kløverengens udslusningsbolig, ’Ågården’, er et tilbud til beboere fra Kløverengen, som i princippet er færdige med behandlingen på Kløverengen, men endnu ikke helt parate til at flytte videre til en selvstændig bolig, og som derfor får mulighed for at bo i en selvstændig bolig, men stadig under Kløverengens vinger med let pædagogisk støtte.
Et ophold i udslusningsboligen skal også gå igennem beboerens egen kommune, og det er således vedkommendes sagsbehandler, der vurderer, om borgeren kan benytte dette tilbud.

Længden af beboerens ophold i udslusningsboligen er alt efter, hvad vedkommende har behov for.
Beboeren kan dog maksimalt bo i udslusningsboligen op til 12 måneder.

Praktisk om udslusningsboligen

Kløverengens udslusningsbolig er en 3-værelses lejlighed beregnet til to beboere med hver deres værelse og møbleret fælles stue/køkken samt fælles badeværelse. Køkkenet har alt inventar. Stor terrasse – hvor der må ryges (rygeforbud indenfor).

Beboerne skal selv møblere deres værelse. Der er vaskehus til at vaske tøj. Udslusningsboligen er beliggende tæt v. Ishøj Bycenter, i Ågården.

Ved udflytning fra udslusningsboligen

Hvis det vurderes, at beboeren er klar til at klare sig uden eller med minimalt støtte inden de 12 måneder, skal beboerens egen kommune stå for opsigelsen af udslusningsboligen samt sørge for ny anden bolig til borgeren, med mindre vedkommende selv finder en bolig.

Beboeren skal aflevere udslusningsboligen i god stand og selv sørge for udflytningen – med mindre beboerens egen kommune vurderer, at vedkommende har brug for støtte hertil.

 

Tv krog