underside-2

Botræning og madlavning

På Kløverengen botræner vi, for at du kan tillære dig de færdigheder, der er brug for, når din behandling er vel overstået, og du skal flytte i egen bolig.
Det betyder, at vi både har fokus på sådan noget som husholdning, rengøring, tøjvask, personlig hygiejne, styring af din daglige økonomi, transport, styring af egen medicin, madlavning, indkøb mm. Vi har også fokus på, at du får opbygget en struktur i din hverdag, sådan at det på sigt bliver muligt for dig at påbegynde et uddannelsesforløb eller et arbejde.

 

Kløverengen har en kostordning med sund morgen- og aftensmad mandag – fredag. Kostordningen er en integreret del af Kløverengens tilbud, hvilket betyder, at alle beboere deltager. Beboerne skiftes til at handle ind og lave mad – med støtte fra personalet.
Formålet er, at du lærer at lave mad med alt hvad det indebærer, af indkøb og lægge budget, basisviden omkring kost og ernæring – samt at planlægge og lave mad til både dig selv og andre.

 

Man's Hands Washing Broccoli Vegetables in Kitchen Sink

106 kostvejledning

 

 

Den generelle botræning omhandler også at træne dine sociale færdigheder, og dine evner til at være sammen med andre i gode, sunde fællesskaber, så du har det bedste udgangspunkt for at etablere og fastholde nye relationer og venskaber. Netop derfor er sådan noget som fysik træning og aktiviteter væsentligt under dit ophold på Kløverengen. Fysisk træning på Kløverengen varetages af Kløverengens idrætsvejleder.

 

Under alle former for botræning, kan du regne med den vejledning og støtte, du har behov for fra vores uddannede personale. Når det er sagt, så forventer vi selvfølgelig, at du indgår i botræningen og har en oprigtig interesse i at lære at mestre de færdigheder, der i dag er nødvendige for at kunne bo selvstændigt i sin egen lejlighed.

 

For uddybende beskrivelse omkring botræningen se på websitet under fanen Generelt, Behandlingsmetoder herunder Botræning.