Botræning og madlavning

På Kløverengen laver vi botræning, for at du kan tillære dig de færdigheder, der er brug for, når din behandling er vel overstået, og du skal flytte i egen bolig.

Det betyder, at vi har fokus på husholdning, rengøring, tøjvask, personlig hygiejne, styring af din daglige økonomi, transport, styring af egen medicin, madlavning, indkøb m.m. Vi har også fokus på, at du får opbygget en struktur i din hverdag, således at det på sigt bliver muligt for dig at påbegynde et uddannelsesforløb eller et arbejde.

Kløverengen har en kostordning med sund morgen- og aftensmad mandag til fredag. Kostordningen er en integreret del af Kløverengens tilbud, hvilket betyder, at alle beboere deltager. Beboerne skiftes til at handle ind og lave mad, med støtte fra personalet. Formålet med kostordningen er, at du lærer at lave mad med alt hvad det indebærer; indkøb og budgetlægning, basisviden omkring kost og ernæring – samt at planlægge og lave mad til både dig selv og andre.

Kostordningen har til hensigt at bidrage til din recovery-proces ved at have en positiv betydning for din: sundhed og trivsel, madlavningskompetence og dine sociale relationer.

Den generelle botræning omhandler også at træne dine sociale færdigheder og dine evner til at være sammen med andre mennesker i gode, sunde fællesskaber, så du har det bedste udgangspunkt for at etablere og fastholde nye relationer og venskaber. Netop derfor er eksempelvis fysik træning og aktiviteter væsentligt under dit ophold på Kløverengen. Fysisk træning på Kløverengen varetages af Kløverengens idrætscoach.

Under alle former for botræning kan du regne med den vejledning og støtte, som du har behov for fra vores uddannede personale. Når det er sagt, så forventer vi selvfølgelig, at du indgår i botræningen og har en oprigtig interesse i at lære at mestre de færdigheder, der i dag er nødvendige for at kunne bo selvstændigt i sin egen bolig.

Du kan læse en uddybende beskrivelse af botræningen under fanen Om Kløverengen – Behandlingsmetoder.

Sitemap
Skriv til os

Ring til os