Idrætscoach

Fysisk aktivitet er et væsentligt element af beboerens individuelle recovery-proces, da det er et godt, billigt og enkelt supplement til andre former for behandling ved f.eks. depression, angst og misbrug.  Derfor har Kløverengen en idrætscoach med socialfaglig baggrund ansat, som bl.a. arbejder med at motivere og støtte beboerne til fysisk aktivitet.

Sport på Kløverengen har det formål, at beboeren får erfaring med vigtigheden af fysisk aktivitet samt at samarbejde i hold, hvormed beboeren også får styrket sine sociale kompetencer. Formålet er endvidere, at beboeren får mod på at engagere sig i holdsport, foreningsliv, fitness-center mm.

Kløverengens idrætscoach skræddersyer fysiske aktiviteter ud fra beboernes ønsker på Kløverengen. Beboerne har således medbestemmelse i forhold til, hvad idrætscoachen udbyder af aktiviteter. En medbestemmelse som skal skabe mere ejerskab omkring aktiviteterne og gøre at beboerne tager aktiv del i og hånd om deres eget liv. Formålet med dette er, at den fysiske træning også kan give mere indhold i hverdagen.

Samarbejde og motivationsarbejde

Holdsport, fx fodbold, kan medvirke til at beboerne er aktive i en del af et samarbejde på et hold – hvor man skal arbejde/spille sammen, for at holdaktiviteten lykkedes. Borgeren lærer at tilkendegive følelser og udtryk, fx anerkende hinanden på holdet, hvis medspilleren laver noget godt.

Sitemap
Skriv til os

Ring til os