Kost- og ernæringsvejleder

Et væsentligt element i at kunne begå sig selvstændigt i eget liv, er at kunne planlægge og tilberede sin egen mad, og at man besidder en forståelse for, hvad der er nærende kost, og hvordan man prioriterer inden for et budget.

På Kløverengen modtager beboeren vejledning om kost og ernæring fra Kløverengens kost- og ernæringsvejleder. Vejlederen tager udgangspunkt i beboerens konkrete vidensniveau, og beboeren undervises i kost og ernæring, det at lave sin egen mad, køkkenhygiejne, indkøb efter indkøbslister og meget mere.

Når beboeren flytter ind på Kløverengen, skal vedkommende deltage i madgrupper med faste ugentlige maddage, hvor beboeren sammen med andre beboere øver sig i at lave mad – også til hinanden – med god støtte og rådgivning fra personalet.

Kost- og ernæringsvejlederne støtter således beboeren bedst muligt i det liv, som vedkommende selv har lyst til at leve med hensyn til kost og ernæring – for på sigt at kunne fungere selvstændigt i egen bolig.

Da botræning i madgrupperne er et væsentligt element i opholdet på Kløverengen, er det obligatorisk at deltage i madgrupperne.

 

Sitemap
Skriv til os

Ring til os